Twinkle | Digital Commerce

Coolblue stapt in same day delivery

2017-11-11
180101
  • 1:34

Coolblue gaat orders voor drie uur ’s middags dezelfde avond nog bezorgen voor een bedrag van 17,95 euro. Met VandaagNog, zoals de service heet, denkt Coolblue de aantrekkelijkheid van online bestellen verder te vergroten.
 
Same day delivery is aan een opmars bezig, althans aan de aanbodkant. Deze maand startte de Foppen Groep met dagbezorging voor Bobshop.nl. PostNL deed afgelopen week een overname om zich op dit punt te versterken. Pakketconcurrent TNT Express sloot dit voorjaar al een deal met Docdata om orders nog dezelfde dag te kunnen bezorgen voor webwinkels.

Dynalogic
Om VandaagNog aan te kunnen bieden werkt Coolblue samen met Dynalogic. Op werkdagen kan het complete productassortiment voortaan nog dezelfde avond worden bezorgd (tussen zes en tien). Met 17,95 euro aan kosten is dagbezorging bij Coolblue 2 euro goedkoper dan bij Bobshop.nl. De zogenoemde cut-off tijd, het uiterste bestelmoment, ligt 2 uur later in de middag (15.00 uur).

Online versus offline
Met same day delivery in Nederland én België kan Coolblue zich beter onderscheiden van de concurrentie. CEO en LOEY-winnaar Pieter Zwart verwacht dat consumenten met name fysieke retailers steeds vaker links zullen laten liggen: ‘Fysieke winkels die niet onderscheidend zijn in advies en service hebben een probleem. Het enige voordeel dat dit type winkels had was dat je producten vandaag nog in huis hebt. Als dat voordeel ook wegvalt, blijft er weinig over.'

Twinkle100
Coolblue houdt 190 webshops en 4 fysieke winkels in Nederland en België in de lucht. De Beste webwinkel van Nederland bezet de 6e plaats in de nieuwe Twinkle100, met een omzet van 108 miljoen euro. Het bedrijf blijft orders overigens standaard de volgende dag bezorgen als ze voor half elf s’avonds (tien uur in België) zijn geplaatst. Shoppers kunnen bestellingen ook kosteloos ophalen in de fysieke winkels van Coolblue of bij de afhaalpuntennetwerk van PostNL en het Belgische Bpost.