Twinkle | Digital Commerce

Coolblue laat ook Belgische klanten afhalen

2017-05-27
180101
  • 1:08

Coolblue biedt klanten in België voortaan de mogelijkheid bestellingen op te pikken bij zo’n elfhonderd postkantoren, kiosken, tankstations, buurtwinkels en supermarkten. De online retailer maakt daarbij gebruik van het afhaalnetwerk van Bpost.

Coolblue heeft nog weinig ervaring met afhalende kopers; het bedrijf sloot zich vorige maand aan op PakjeGemak, het afhaalnetwerk van PostNL. Nederlandse klanten kunnen sindsdien terecht bij ruim tweeduizend afhaalpunten, onder andere in winkels van Albert Heijn, Jumbo, Bruna en Primera. Bestellingen voor half elf ’s avonds kunnen vanaf vier uur de volgende dag gratis worden opgepikt.

Bericht
In België zijn de voorwaarden nagenoeg gelijk. Alleen de zogenoemde cut off tijd (ook voor bezorgen) ligt een half uur vroeger, om tien uur ’s avonds. Shoppers krijgen een bericht zodra hun pakket klaarligt bij een van de bpack@bpost-afhaalpunten. Ze kunnen een pakket desgewenst ook laten klaarleggen in de nieuwe fysieke Coolblue-winkel bij Antwerpen. De nummer 9 van de Twinkle100 is op zoek naar een locatie voor een tweede Belgische vestiging, in Gent.

Awards
Coolblue beleeft een goed jaar. Bij de Thuiswinkel Awards werd de online retailer eind maart uitgeroepen tot Beste Webwinkel van Nederland, kort daarvoor tot slimste organisatie van ons land (Dutch BI Award). CEO en medeoprichter Pieter Zwart kreeg deze maand nog de prestigieuze LOEY Award overhandigd.