Twinkle | Digital Commerce

Zalando boekte ruim een half miljard euro omzet in 2011

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Zalando laat weten dat de omzet van de webwinkel vorig jaar uitkwam op 510 miljoen euro. Inmiddels wordt ongeveer de helft van de omzet buiten de Duitse thuismarkt geboekt. Het is voor het eerst dat Zalando actief met informatie over zijn inkomsten naar buiten komt.

Zalando, dat in 2008 van start ging in Duitsland, maakt met terugwerkende kracht omzetcijfers over de afgelopen jaren bekend. In 2009 bedroeg de online omzet 6 miljoen euro. In 2010, het jaar waarin Zalando de Nederlandse markt betrad, kwamen de inkomsten uit op 150 miljoen euro.

Meer dan helft buiten schoenen
Robert Gentz, oprichter en baas van Zalando, tekent bij het cijferbericht (pdf) aan dat de online retailer naar meer factoren kijkt dan naar omzet alleen. Hij zegt dat Zalando de helft van zijn omzet nu buiten Duitsland boekt, én dat meer dan de helft van de omzet niet te danken is aan schoenen.

Vorige maand werd Zalando in Barcelona nog uitgeroepen tot Best Cross-border Webshop of Europe.

Op naar 1 miljard
Zalando, dat onder andere ook woonartikelen verkoopt, zal zich de komende jaren blijven concentreren op de verkoop van schoenen en mode online, liet Gentz onlangs al weten. De Zalando-directie liet toen ook optekenen dat een omzet van 1 miljard euro voor dit jaar haalbaar is. ‘We werken er hard aan, al moeten we natuurlijk nog zien waar we uitkomen.’

Outlets en een marktplaats
Zalando opende eerder dit jaar een eerste fysieke outlet in Duitsland, waar het zich ook als verkoopplatform voor andere online retailers manifesteert. Het bedrijf, dat een reputatie opbouwde met indringende televisiereclames en retargeting, houdt inmiddels ook eigen digitale outlets in de lucht.