Twinkle | Digital Commerce

'Sligro opent dit jaar nog afhaalpunten voor Emté

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Sligro gaat experimenteren met afhaalpunten voor supermarktketen Emté. Daarbij wordt de hulp ingeschakeld van een anonieme e-commerce startup, waarin Sligro een minderheidbelang neemt. Of de afhaalpunten bij bestaande winkels komen of elders is nog niet bekend.

Bij de presentatie van de tegenvallende halfjaarcijfers van de hele Sligro Food Group vertelde topman Koen Slippens gisteren over de e-commerce plannen van Emté. Duidelijk was al dat er een webwinkel voor boodschappen zou komen, duidelijk is nu dat die niet zal gaan bezorgen. Emté is vooral in de zuidelijke helft van Nederland te vinden.

Geen picking in winkels
Mochten de afhaalpunten worden geopend bij de bestaande supermarkten van Emté, dan zal Sligro de online bestelde producten niet in de winkels uit de schappen halen: ‘Daar geloof ik niet in’, citeert De Levensmiddelenkrant uit de mond van Slippens, ‘daar moet je een apart systeem voor opzetten.’

Click & collect
Boodschappen doen is voornamelijk nog offline business in Europa, blijkt uit recente cijfers. In navolging van met name Franse en Britse supermarktketens willen steeds meer Nederlandse supermarktketens toegevoegde waarde bieden met click & collect. Marktleider Albert Heijn opent dit najaar de eerste afhaalpunten voor online bestelde boodschappen, bevestigde een woordvoerster deze week aan Twinkle. Op kleinere schaal startten DekaMarkt en Boni bestelinitiatieven met afhaaloptie. Spar en Coop Supermarkten brachten centrale plannen in die richting naar buiten.