Twinkle | Digital Commerce

Digitaal platform voor fysieke schoenverkopers

2017-11-08
700442
  • 1:01

Reachinschoenen.nl is een nieuwe site die fysieke schoenwinkels moet helpen om ook online onder de aandacht te komen. Anders dan bij soortgelijke sites voor winkeliers in mode, wonen en sport- en kampeerartikelen is het HBD niet bij de start betrokken.

Het HBD (Hoofdbedrijfschap Detailhandel) nam het initiatief tot de opening van achtereenvolgens Reachindemode.nl, Reachinwonen.nl en recent nog Reachinsport.nl. Die sites zijn 'powered by' CBW-Mitex, dat van Reachinschoenen echter de enige aanjager is.

Opheffing
De afwezigheid van het HBD houdt verband met de nakende opheffing van de product- en bedrijfsschappen. Politiek Den Haag vindt dat ondernemers zich moeten verenigingen in private organisaties als brancheverenigingen (bijvoorbeeld CBW-Mitex) om de sector te promoten. Daarmee zijn de dagen van het HBD geteld.

Webwinkel
Schoenwinkeliers die lid zijn van CBW-Mitex kunnen via een online formulier hun profiel invullen op Reachinschoenen.nl. De site linkt de adressen van deze winkels onder meer aan zoekmachines en  apps, waardoor ze bij de surfende consument in beeld komen. Participerende winkeliers kunnen hun bestaande webwinkel aan Reachinschoenen.nl hangen, of ze kunnen via het platform een nieuwe webwinkel opzetten.