Twinkle | Digital Commerce

Wijnand Jongen leidt dagelijks bestuur Ecommerce Europe

2017-11-11
180101
  • 1:03

Wijnand Jongen, directeur van belangenvereniging Thuiswinkel.org, leidt voortaan ook het dagelijks bestuur van Ecommerce Europe. Jongen werd benoemd tijdens de eerste Algemene Leden Vergadering van de koepel, aan de vooravond van de Global E-commerce Summit in Barcelona.

In Ecommerce Europe zijn zeven nationale belangenverenigingen over e-commerce verzameld. Behalve het Nederlandse Thuiswinkel.org zijn organisaties uit België, (BeCommerce), Denemarken (FDIH), Frankrijk (Fevad), Italië (Netcomm), Noorwegen (Distansehandel Norge) en Zweden (Svensk Distanshandel) vanaf de oprichting betrokken.

Board of Directors
Jongen krijgt in het dagelijks bestuur van Ecommerce Europe gezelschap van de Fransman Marc Lolivier en de Deense Anette Falberg. Zij maken allen ook deel uit van de gisteren benoemde elfkoppige Board of Directors, die wordt voorgezeten door Fefad-voorman François Momboisse. Jongen heeft in Paul Nijhof, CEO van Wehkamp-moeder RFS Holland Holding, een landgenoot in de board.

Wet- en regelgeving, e-logistics en e-payments
Ecommerce Europe gaat zich voornamelijk bezighouden met lobby op drie terreinen: wet- en regelgeving, e-logistics en e-payments. Gisteren werden ook position papers over deze deelterreinen gepubliceerd.

Leden en business partners
Tot de eerste leden van E-commerce Europe behoren veel Nederlandse e-commerce partijen. Inmiddels heeft zich ook een aantal bedrijven gecommitteerd als business partner.