Twinkle | Digital Commerce

Lego start met fulfilment vanuit België

2017-05-27
180101
  • 1:07

Lego gaat orders van Europese consumenten buiten Scandinavië binnenkort verzenden vanuit België. De Deense speelgoedfabrikant geeft de fulfilment van die bestellingen daarmee uit handen. De voorraad voor onder andere Nederland komt te liggen bij Kuehne + Nagel in Geel.
   
Dat zei Colin Gillespie van Lego vandaag op de Global E-commerce Summit in Barcelona. Gillespie, general manager van de Europese consumentenverkoop bij Lego, debatteerde op het podium met vertegenwoordigers van Zalando en H&M. De drie bedrijven zijn genomineerd voor de European E-commerce Awards, die vanavond worden uitgereikt. Ook Zalando, Amazon en Nelly.com maken kans op de award voor de beste cross border online retailer van Europa. Daarnaast wordt de award voor Best Webshop of Europe uitgereikt, waar Coolblue kans op maakt.

Het volume dat Lego direct verkoopt aan consumenten in Europa is groot genoeg om eigen voorraad aan te houden bij Kuehne + Nagel. De online verkoop zal allicht verder toenemen als orders over een paar weken sneller kunnen worden bezorgd binnen Europa. Volgens Gillespie gaat de nieuwe werkwijze in ongeveer 80 procent van de gevallen tijd schelen. Overigens benadrukte de Amerikaan dat Lego voor het grootste deel van zijn afzet nog altijd bouwt op zijn zakelijke verkooppartners.