Twinkle | Digital Commerce

Babypark neemt Kids Factory over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Babypark, naar eigen zeggen de ‘grootste online babywinkel van Nederland’ heeft de site, de merknaam en de modelrechten overgenomen van het failliete Kids Factory. De meubels en accessoires van Kids Factory krijgen een plek in de megastores van Babyplaats.

Kids Factory werd op 5 juni failliet verklaard (pdf). Het bedrijf beschikte over een fysieke winkel van 4.600 vierkante meter in Breda (eerder ook een in Amsterdam) en een inmiddels gesloten webwinkel. Het assortiment, waaronder baby- en kinderkamers, kinderwagens, kleding, positiemode en accessoires, werd verzorgd door een eigen designteam en een aantal kleinere meubelfabrieken.

Shop-in-shops
Babypark, met een omzet van 6 miljoen euro in 2010 de nummer 85 in de Twinkle100, gaat de webwinkel van Kids Factory weer in de lucht brengen. De artikelen worden daarnaast aangeboden in shop-in-shops op de vloer van Babyparks megatores. Daarvan zijn er nu zeven, verspreid over Nederland. Later dit jaar zullen nieuwe vestigingen in Amersfoort en Roosendaal volgen.

Bol.com en Wehkamp.nl
Behalve met pure babywinkels als Prénatal en Geboortewinkel.nl concurreert Babypark steeds nadrukelijker ook met Bol.com en Wehkamp.nl. Zij openden dit jaar respectievelijk een babywinkel en een afdeling Mama & Kind.