Twinkle | Digital Commerce

3 Suisses stapt met apart bedrijf in e-commerce logistiek

2017-11-08
180101

3 Suisses International heeft een bedrijf opgericht dat zich richt op e-commerce logistiek. Dispeo gaat online retailers in Frankrijk, België en Duitsland vanaf begin volgend jaar logistieke werkzaamheden uit handen nemen.


Het Franse 3 Suisses, dat al sinds 1932 bestaat, had aanvankelijk moeite de omschakeling van catalogus- naar online verkoop te maken. Inmiddels betrekt het ruim 70 procent van de omzet  uit internetverkoop. Volgens Internet Retailer kwam de online omzet in 2011 uit op ruim 1,3 miljard euro, waarmee 3 Suisses nog net in de top 10 staat van webverkopers in Europa.

Nieuwe panden
3 Suisses International
investeert nu fors in logistiek en het opent de deuren voor derde partijen om daar op mee te liften. Volgens vaksite WK-transport-logistique.fr gaat 3 Suisses nieuwe panden openen in Toufflers en het nabijgelegen Hem, voor respectievelijk opslag en e-fulfilment. De locaties bevinden zich vlakbij de Belgische grens.

Stekker uit 3suisses.nl
3 Suisses stopte begin dit voorjaar met online verkoop in Nederland, na een comeback van een kleine twee jaar. Het concern, dat in het verleden ook fysieke winkels had in ons land, heeft inmiddels ook al zijn winkels in in Frankrijk gesloten.