Twinkle | Digital Commerce

‘Moederdagcadeau mag 10 tot 20 euro kosten’

2017-05-27
407240
  • [nieuws]
  • 1:16

Ongeveer 4 op de 10 Nederlanders vieren komende zondag Moederdag. De meesten van hen besteden tussen de 10 en 20 euro aan een cadeau, blijkt uit een enquête van Multiscope in opdracht van Bol.com. Bonbons en bloemen zijn het populairst.

Multiscope ondervroeg afgelopen maand ruim duizend Nederlandse volwassenen over Moederdag. Uit de resultaten blijkt dat het animo ervoor niet is afgenomen en dat cadeaus ongeveer net zoveel mogen kosten als in voorgaande jaren. ‘Bol.com merkt dat de economische crisis geen weerslag heeft op de bestedingen voor moeders’, concludeert de nummer 2 uit de Twinkle100 in een persbericht.

Moederdagbestedingen
Op verzoek ontving Twinkle enkele onderliggende resultaten uit het onderzoek van Multiscope. Uit onderstaande afbeelding wordt duidelijk dat 52 procent van de gevers een cadeau koopt van tussen de 10 en 20 euro. 'Slechts' 18,5 procent geeft meer uit:Moederdagcadeaus
In een op de drie gevallen krijgt moeder een bos bloemen cadeau, blijkt uit de enquête. Op ruime afstand van populariteit volgen bonbons, boeken, cd’s of dvd’s, woonaccessoires en cadeaubonnen of foto’s. In onderstaande taartdiagram zijn deze vijf populairste cadeaus meegenomen, om de onderlingen verhouding te visualiseren (percentages tellen niet op tot 100 procent).Bol.com heeft een speciale Moederdag-sectie gecreëerd op zijn website. Via Twitter kondigde het bedrijf vandaag de opening van een speciale Oranjewinkel aan, met het oog op het komende EK voetbal.