Twinkle | Digital Commerce

Smaak.nl voorlopig gesloten

2017-11-11
180101
  • 1:34

Smaak.nl en Culinaire Versmarkt nemen vanaf vandaag geen bestellingen meer aan. ‘We willen eventuele onnodige schade bij leveranciers en consumenten voorkomen’, aldus Frank van Oirschot van Newco Food Retail. ‘Bovendien willen we alle energie gebruiken om het bedrijf te redden.’
 
Newco Food Retail, ook eigenaar van De Versbezorger, liet afgelopen donderdag weten in acute financiële problemen te verkeren. Het bedrijf zag een tweede financieringsronde van circa 7 miljoen euro op het laatste moment afketsen en liet weten: ‘De financiering was begin februari met een investeerder overeengekomen onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van commissarissen. Een eerste betaling was vooruitlopend hierop reeds ontvangen. De nieuwe marktsituatie als gevolg van de overname van Bol.com was aanleiding voor de beoogde investeerder om af te zien van de investering.’

Docdata
Emerce wees vorige week op het gerucht dat Docdata de beoogde financier was van Newco Food Retail, maar oprichter Van Oirschot wil dat niet bevestigen. Toch zijn er wel tekenen voor: Docdata communiceerde zelf strategische plannen met food en het heeft een raad van commissarissen. Bovendien heeft het fulfilmentbedrijf een hele goede klant aan Bol.com, dat werd overgenomen door Ahold. Het supermarktconcern was allicht niet blij geweest met een samenwerking tussen Docdata en Smaak.nl, dat Albert Heijn online wil beconcurreren.

Michiel Alting von Geusau, CEO van Docdata, ging niet in op een herhaald verzoek van Twinkle om commentaar.

Nieuwe geldschieters
Van Oirschot laat weten met verschillende partijen in gesprek te zijn over nieuwe financiering: ‘Van de vier investeerders die vorige week in beeld waren, zijn er nog twee over. Inmiddels hebben zich ook twee nieuwe partijen gemeld waar we komende dagen mee gaan praten. Ze weten allemaal dat ze snel tot conclusies moeten komen, omdat we onze operatie weer willen oppakken. Als we er eenmaal uit zijn, kunnen we zo weer gaan draaien met onze sites.’