Twinkle | Digital Commerce

Hema komt met online ticketservice

2017-11-08
230157
  • 1:00

Hema is begonnen met de verkoop van kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, evenementen, pretparken en festivals. Hema Tickets, zoals de service heet, brengt kopers geen reserverings- boekings- of administratiekosten in rekening.
 
Hema verkocht eerder al kaartjes voor onder meer NS of de Efteling op zijn website. De online kaartverkoop is nu gebundeld en uitgebreid. Entreebewijzen worden via e-mail verstrekt als e-ticket of in pdf-vorm. Ze zijn pas geldig als ze uitgeprint zijn.

Boeken en reizen
Hema, de nummer 6 in de Twinkle100, breidde zijn online aanbod eind vorig jaar al uit met boeken en (korte) reizen. De nieuwe e-commerce manager Boudewijn van Nieuwenhuijzen zegt in het laatste nummer van Twinkle (interview) dat Hema niet de ambitie heeft de grootste aanbieder te worden in die categorieën: ‘De reden dat we deze productgroepen hebben toegevoegd is omdat deze complementair zijn aan het huidige aanbod. Zo wordt het voor de consument nog makkelijker om al zijn aankopen op één site te doen.’
 
NB: Boudewijn van Nieuwenhuijzen spreekt op woensdagmiddag 25 april tijdens De E-commerce Dagen in het Twinkle Theater. Meer informatie vindt u op E-commercedagen.nl.