Twinkle | Digital Commerce

Amazon mikt met AmazonSupply op zakelijke markt

2017-05-27
20770
  • [nieuws]
  • 0:60

Amazon is in de Verenigde Staten begonnen met AmazonSupply, een webwinkel met ruim een half miljoen producten voor de zakelijke markt. Op de site worden benodigdheden voor onder meer kantoormedewerkers, bouwvakkers, laboranten en ziekenhuispersoneel verkocht.

Amazon, dat producten doorgaans slijt aan consumenten en diensten (Amazon Web Services bijvoorbeeld) aan bedrijven, probeert zakelijke klanten voor zich te winnen met een combinatie van een groot productaanbod, lage prijzen en gratis tweedaagse verzending (bij orders vanaf 50 dollar). Producten kunnen tot 365 dagen na ontvangst worden geretourneerd.  

AmazonSupply telt bij de start in bèta 14 categorieën. Hieronder vindt u een screenshot:Omzet en winst
Amazon groeit nog altijd het hardst op zijn Amerikaanse thuismarkt, bleek uit de omzetcijfers over het afgelopen jaar. De grootste webwinkelier ter wereld boekte in 2011 een omzet van 48,1 miljard dollar, 41 procent meer dan in 2010. Door investeringen in fulfimentcentra, technologie en personeel halveerde de winst van het bedrijf. Later deze week maakt Amazon de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar bekend.