Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl pareert Bol.com met Nutricia-deal

2017-05-27
300297
  • 0:57

Wehkamp.nl heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Nutrica. Het webwarenhuis start binnenkort met de verkoop van Nutrilon, Olvarit en Bambix. De aankondiging volgt een week na de opening van de babywinkel van Bol.com, dat ook Nutrilon verkoopt.

Twinkle merkte al op dat na Wehkamp.nl ook Bol.com sinds vorige week Zwitsal en Pampers verkoopt. Vanaf 2 april beconcurreren de nummers 1 en 2 van de Twinkle100 elkaar ook op babyvoeding. Ook nummer 3 Ahold, dat Bol.com overnam, biedt alle genoemde merken aan op Ah.nl.

De grootste online retailers lijken zich te verdringen rond babyproducten online, tot voor kort het terrein van drogisterijketens als Kruidvat en pure players als Drogisterij.net en Truus.nl.

Advies
Op termijn zal Nutricia bezoekers van Wehkamp.nl online advies geven over producten, zoals de online retailer ook overeenkwam met een andere nieuwe strategische partner: Nivea. Nutricia zal onder meer online weekmenu’s gaan aanbevelen die passen bij de levensfase van baby’s en jonge kinderen. Ook een voedingsdeskundige zal klanten van Wehkamp.nl van advies dienen.