Twinkle | Digital Commerce

Fashion portal Miinto maakt zich op voor Nederlandse entree

2017-05-27
330466
  • [nieuws]
  • 1:23

Miinto, een verzamelplaats voor aanbod van onafhankelijke modeondernemers, gaat na de zomer van start in Nederland. Het Deense bedrijf sloot een samenwerking met RTL Ventures en met Laurens Groenendijk, die onlangs stopte als managing director van Just-Eat.

Miinto startte in 2009 als online verkoopplatform voor onafhankelijke fashion ondernemers die nog niet online actief zijn. Miinto neemt hun het hele online verkoopproces uit handen, van productfotografie tot de financiële afhandeling van orders. Zo kunnen boetieks hun aanbod zonder al te veel inspanning en kosten online aan de man brengen.

Mediakracht en branche-ervaring
Na de start op de Deense thuismarkt breidde Miinto zijn activiteiten uit naar andere Scandinavische landen, de UK, Ierland en de VS. Voor de Nederlandse entree werd een samenwerking gesloten met RTL Ventures en met Laurens Groenendijk. RTL zegt behalve zijn ‘mediakracht’ ook kennis van de modebranche en ondernemersgeest in te brengen. Groenendijk zegt zijn ervaring met start-ups met veel plezier in te zetten voor de lancering van Miinto in Nederland.

Steun van CBW-Mitex
Miinto-CEO Morten Larsen zegt in een persbericht: ’Wij geven onafhankelijke fashion ondernemers de kans om te concurreren in de digitale wereld door ze van A tot Z te ondersteunen. En dat het nodig is, blijkt wel uit de steun die wij krijgen van brancheorganisatie CBW-Mitex .’

____________________

Nelly.com in Twinkle
In het nieuwe nummer van Twinkle (3-2012) vindt u een interview met de CEO van Nelly.com, een andere Scandinavische nieuwkomer op de Nederlandse markt.

NB: U kunt losse nummers van Twinkle voortaan ook lezen op de iPad. Ze zijn te bestellen via de applicatie Tablisto.