Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats trekt stekker uit Hippas

2017-05-27
180101
  • 1:14

Marktplaats.nl stopt op 1 maart met Hippas, het online handelplatform voor bijzondere kleding. Op Marktplaats.nl staan momenteel meer unieke fashion items dan op Hippas.nl, reden voor de handelssite om na 2,5 jaar te stoppen met de externe vertical.

Met Hippas probeerde Marktplaats vanaf september 2009 modekopers aan zich te binden die niet zo snel op Marktplaats.nl naar kleding zoeken. Een speciale site rondom een van de rubrieken was een novum voor de eBay-dochter. In januari 2010 kreeg Hippas een socialer karakter doordat gebruikers elkaars vrienden kunnen worden. ‘De plek voor hippe fashion’ werd ook gekoppeld aan Facebook.

'Meld je nu aan, word Hippa!'
In een e-mail heeft Markplaats de ruim dertigduizend Hippas-leden laten weten dat de site over drie weken ophoudt te bestaan. Vanaf 15 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe advertenties te plaatsen, aldus Molblog vanochtend. Opvallend is dat op Hippas.nl nog nergens melding wordt gemaakt van de voorgenomen sluiting. Sterker: 'Meld je nu aan, word Hippa!', luidt de oproep de homepage.

Ook Boutiques.com en Liz & Vic zijn niet meer
Hoewel mode een snel groeiende categorie is binnen e-commerce, zijn ambitieus opgezette online portals niet zonder meer een lang leven beschoren. Google trok al snel na de lancering de stekker uit Boutiques.com. Onlangs werd bekend dat de Nederlandse 'full service fashion affiliate' Liz & Vic binnen een jaar failliet is gegaan.