Twinkle | Digital Commerce

Kobo opent Nederlandse webwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Kobo, een mondiale speler in digital lezen, heeft een Nederlandse webwinkel geopend. De Canadese dochter van Rakuten werkt samen met Libris en zusterketen Blz. Op Kobobooks.nl zijn miljoenen e-books te koop, waaronder duizenden titels van eigen bodem.

Kobo maakte vorige maand de opening bekend van een Nederlandse webwinkel voor digitaal lezen. Het bedrijf sloot een deal met Libris en Blz., die samen ongeveer 180 winkels hebben in ons land.

E-books en e-readers
Met de webwinkel opent Kobo naar eigen zeggen de deur naar ‘de grootste boekhandel van de wereld’ voor lezers uit ons land. Het bedrijf is behalve verkoper van e-books ook fabrikant van e-readers. De Kobo Touch is inmiddels te koop in de meeste winkels van Libris en Blz.. De e-reader is online te koop via Libris.nl en Blz.nl, maar ook bijvoorbeeld op Wehkamp.nl en Ereaderstore.nl, schrijft Ereaders.nl.

Samenwerking in digitaal lezen
De overeenkomst met Libris Blz. past in de groeistrategie van Kobo. Anders dan Amazon probeert het bedrijf door samenwerkingen te verdienen aan digitaal lezen. Kobo, afgelopen november ingelijfd door Rakuten, sloot op de Europese markt al deals met warenhuisketen Fnac in Frankrijk, kioksketen WH Smith in Groot-Brittannië en recentelijk met Media Markt in Duitsland.