Twinkle | Digital Commerce

Familiebedrijven (8): Folux

2017-11-08
698392
  • 1:16

Twinkle heeft in samenwerking met de DigitaleMediaFabriek in Den Haag een serie video’s gemaakt met het thema ‘Familiebedrijf’. Het zijn bijzondere verhalen over ondernemende families die soms al generaties lang in de retail zitten.

In deze aflevering spreekt Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk met Bert en Stanley Bijmolt van Folux, specialist op het gebied van studioapparatuur. Het bedrijf is één jaar oud en daarmee het jongste familiebedrijf uit de serie. Zoon Stanley is de b2c- en b2b-webshop begonnen en maakt daarbij handig gebruik van de expertise van zijn vader die de wereld van groothandels in studioappratuur, telescopen en verrekijkers goed kent.

De serie heeft 9 afleveringen. In de eerste aflevering kunt u het interview zien met Thijs van Rooijen van ThysToys.nl. De tweede aflevering gaat over de Dusseldorp Groep met de de webshop Dusseldorpafvalcontainer.nl. In aflevering drie vertellen Jeroen en zijn vader Steef Stumpel over hun boekwinkels. De vierde aflevering staat in het teken van juwelier BoumanOnline.nl, waar Robbert Treffers met de scepter zwaait. In aflevering vijf is Alon Ben-Joseph, CEO van de Ace Juweliers Groep aan het woord. Aflevering zes staat in het teken van Van den Assem Schoenen en komt directeur-eigenaar Berry van den Assem aan het woord. In de zevende aflevering praat Marieke Verdonk met Goossen Foppen, directeur van Scheer & Foppen.

Het laaste familiebedrijf is Kookwinkel.nl, het interview verschijnt volgende week dinsdag online.