Twinkle | Digital Commerce

C&A van start met Nederlandse webwinkel

2017-05-27
290290
  • 1:36

C&A verkoopt sinds deze week direct online aan Nederlandse consumenten. Vrijdag volgt de officiële lancering van de eigen webwinkel. Het assortiment van C&A blijft ook te koop op Wehkamp.nl.

 
Woordvoerster Paulien Straeter zei in december tegen Twinkle dat C&A in de eerste helft van 2012 een Nederlandse webwinkel zou openen. Niet lang daarna is de shop, gemodelleerd naar de bestaande webshops in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen, dus al live gegaan. Een groep vroeg geïnteresseerde klanten kan sinds de soft launch van maandag shoppen met 20 procent online only korting:Niet afhalen in winkel
De online verkoopactiviteiten in ons land worden aangestuurd vanuit het Fashion Centre van C&A in Düsseldorf. Nederlandse webshoppers kunnen orders betalen met creditcard, PayPal of iDeal, voor bezorging en retouren werkt C&A met PostNL en Kiala. Bestellingen afhalen of retourneren in fysieke winkels kan (nog) niet.

Opvallend is dat C&A een besteldrempel van 25 euro hanteert voor online bestellingen. Bezorging kost in alle gevallen 3,95 euro.

Wehkamp.nl
De komst van de eigen C&A-shop staat los van de strategische samenwerking tussen C&A en Wehkamp.nl, die in 2007 van start ging. Het huidige contract tussen C&A en de nummer 1 uit de Twinkle100 loopt dit voorjaar af. Het zal zeker worden verlengd, herhaalde Straeter vanmiddag.

Webshops in steeds meer landen
In het voorjaar van 2008 startte C&A met webverkoop in Duitsland. Later dat jaar zei Pals Brust, directeur van C&A Nederland, voor het eerst dat er plannen waren om ook hier een eigen webwinkel te openen. De Nederlandse shop heeft hetzelfde uiterlijk en dezelfde functionaliteit als C&A's webwinkels in Frankrijk en Oostenrijk, die een klein jaar geleden werden opgeleverd. De Duitse webwinkel is voorzien van dezelfde look and feel en inmiddels verkoopt C&A ook online in Polen.

C&A is actief in 19 Europese landen. Er liggen plannen om in nog meer van die landen een eigen webwinkel te openen.