Twinkle | Digital Commerce

94 miljoen iDeal-transacties in 2011

2017-05-27
435273
  • 1:08

Het aantal iDeal-transacties is afgelopen jaar uitgekomen op 93,9 miljoen, 36 procent meer dan in 2010. Dat blijkt uit cijfers op de site van beheerder Currence. Afgelopen maand werden ruim 9,1 miljoen betalingen verwerkt, 36 procent meer dan in januari vorig jaar.

De groei van iDeal is iets afgenomen: met 68,8 miljoen betalingen in 2010 lag het transactievolume 52 procent hoger dan in 2009. Toen (in 2010) werd 5,2 miljard euro overgemaakt via iDeal. Currence heeft nog geen rapport uitgebracht over het betaalvolume van afgelopen jaar, waardoor ook het gemiddelde bonbedrag niet is vast te stellen.

Transactievolume
Onderstaande figuur brengt de ontwikkeling van iDeal's transactievolume in beeld. Ook januari van dit jaar is daarin meegenomen:Onbeschikbaarheid
Op de site van Currence staat ook een overzicht van de beschikbaarheid van iDeal, uitgesplitst naar issuing en acquiring banken en naar primetime versus non-primetime:Prestatiecontracten
Te zien is dat de primetime beschikbaarheid aan de issuing-kant afgelopen maand (98,3 procent) lager was dan in alle maanden van 2011. De onbeschikbaarheid van de betaalmethode door storingen bij participerende banken loopt ‘de spuigaten uit’, aldus Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. De belangenvereniging wil daarom prestatiecontracten met banken sluiten.