Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org wil prestatiecontract met banken over iDeal

2017-05-27
180101
  • 1:07

Thuiswinkel.org wil prestatiecontracten gaan afsluiten met Nederlandse banken die iDeal aanbieden. De belangenvereniging is het beu dat iDeal vaak onbeschikbaar is door storingen. ‘Het loopt inmiddels de spuigaten uit’, aldus Wijnand Jongen.

De directeur van Thuiswinkel.org vertelde onder meer aan de NOS dat webwinkeliers ‘miljoenen’ aan omzet mis zijn gelopen door de vierde storing bij ING in korte tijd. ‘Onacceptabel’, stelt Jongen. Ondanks inspanningen in het verleden hebben webwinkeliers er volgens hem eerder meer dan minder last van gekregen: ‘Steeds vaker zien we dat dit prime time gebeuren, dus wanneer consumenten online aan het shoppen zijn.'

Currence machteloos
De storingen zijn een doorn in het oog van online ondernemers, die steen en been klagen over de situatie. Daarom wil Thuiswinkel.org in gesprek gaan met de banken en met Currence, dat iDeal voor de banken beheert. In het verleden heeft Currence bij veel storingen laten weten machteloos te staan, omdat een probleem zich bij een van de aangesloten banken voordeed. De beheerder beloofde vorig jaar, na de 'grootste iDeal-storing ooit', wel om gedupeerde webshops sneller in te lichten als zich een storing voordoet.
 
Vanmiddag laat Thuiswinkel.org dus weten prestatiecontracten op te willen stellen met banken. Welke afspraken concreet zullen worden gemaakt is nog onduidelijk.