Twinkle | Digital Commerce

JeansOnline neemt Label54 over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

JeansOnline, waarin de Score Group afgelopen maart een belang nam, neemt Label54 over. Label54 werd in 2009 verkozen tot de beste kleine webwinkel van Nederland en blijft als zelfstandige webshop voor ‘partyminded people’ bestaan.

Dat maakt JeansOnline vanochtend bekend. De online retailer noemt de overname van Label54 een logische stap binnen zijn groeistrategie. ‘Met de kennis, organisatie en ervaring heeft JeansOnline alles in huis om ook van Label54 een nog groter succes te maken’, staat in het persbericht.

Positionering
Label54 timmert sinds 2005 aan de weg. De nieuwe eigenaar JeansOnline begon een jaar later met webverkoop. Een woordvoerster van JeansOnline laat weten dat het niet de bedoeling is dat de webshops op elkaar gaan lijken: ‘Label54 is anders gepositioneerd en mikt meer op jongeren. Een aantal van onze meer dan honderd merken komt mogelijk beter tot zijn recht in die webwinkel. We gaan goed nadenken over verbetering en uitbreiding van de collecties.’

Internationale expansie
Met de aankoop van het domein Jeansonline.com legde eigenaar Robert Jan Visser een fundament voor internationale groei. Overnameprooi Label54 maakte de afgelopen jaren ook werk van internationale expansie. ‘Daar gaan we ook samen in optrekken, maar de focus ligt allereerst op de Nederlandse markt’, aldus de woordvoerster.

Score Group
De Score Group (Score, Chasin) verwierf in maart vorig jaar een ‘aanzienlijk belang’ in JeansOnline, dat ook internationaal voet aan de grond probeert te krijgen. Hoe groot dat belang is wordt nog altijd niet gecommuniceerd. Ook is niet bekend hoeveel JeansOnline betaalt voor Label54.