Twinkle | Digital Commerce

Asos laat externe ontwikkelaars los op database

2017-05-27
180101
  • 1:04

Asos, de bekende Britse onlne retailer in fashion, opent zijn API (application programming interface) voor externe ontwikkelaars. Zij kunnen rondom het assortiment applicaties en andere winkelplatformen bouwen, waarmee Asos zijn bereik kan vergroten.

Ontwikkelaars krijgen onder meer de mogelijkheid te spelen met de add to basket functionaliteit die Asos zelf ontwikkelde, aldus RetailWeek. Het developers portal van Asos wordt momenteel getest. In de loop van volgend jaar kan ieder die dat wil toegang krijgen tot Asos’ database.

Asos
Asos timmer hard aan de weg en groeit vooral buiten (plus 150 procent) de Britse thuismarkt (plus 8 procent) sterk (laatste cijfers). De webverkoper opent steeds meer landenspecifieke websites. Op de Affiliatedag zei head of international sales Matt Hiscock dit voorjaar dat Asos iDeal wil opnemen als betaalmethode voor Nederlandse shoppers. Hij zei erbij dat het nog wel tot begin 2012 kon duren eer de koppeling is gemaakt.

Amazon, eBay, Best Buy, Bol.com
Met de openstelling van zijn API (Wikipedia) volgt Asos andere grote online retailers als Amazon, eBay en Best Buy. In ons land kondigde Bol.com een ontwikkelaarsprogramma aan op De E-commerce Dagen, maar voor zover bekend is dat nog niet beschikbaar.