Twinkle | Digital Commerce

Amerikaanse e-commerce in de rebound

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De groei van de Amerikaanse online consumentenbestedingen is terug op het niveau van vier jaar geleden. Business Insider spreekt van een huge rebound in de ontwikkeling van e-commerce in de VS, waar webwinkeliers te maken kregen met opeenvolgende kwartalen van krimp.

Anders dan in ons land, waar tot op heden altijd sprake is geweest van dubbelcijferige groeipercentages, zijn de online consumentenbestedingen in Amerika enkele kwartalen achtereen lager uitgevallen dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het begin van de krimp valt ongeveer gelijk met het uitbreken van de financiële crisis in het najaar van 2008, waardoor Amerikaanse (online) retailers harder zijn geraakt dan Nederlandse.

Inmiddels is alweer ruim twee jaar sprake van groei, blijkt uit onderstaande grafiek met cijfers van zowel comScore als het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken:Holiday shopping season
De groei zet ongeveer op dezelfde voet door. In de afgelopen zes weken boekten Amerikaanse online retailers gemiddeld 15 procent meer omzet dan vorig jaar, aldus comScore gister in een bericht over het lopende holiday shopping season.