Twinkle | Digital Commerce

Makro start online verkoop speelgoed, wijn en televisies

2017-05-27
427221
  • 1:10

Makro is in de aanloop naar de feestdagen begonnen met de verkoop van speelgoed en wijn op zijn website. Ook grote producten, die niet makkelijk zijn te vervoeren, zijn online te bestellen. Zo is Makro voortaan ook webverkoper van televisies, scooters, koelkasten en blokhutten.

Pashouders kunnen hun winkelmandje vullen vanuit de folders die Makro online heeft geplaatst. Afrekenen kan vervolgens met iDeal of creditcard op Makrodirekt.nl. Speelgoed wordt binnen een dag bezorgd, wijn binnen drie dagen. Artikelen uit de Homeplus folder worden op afspraak bezorgd door de leverancier. Die neemt volgens Makro binnen tien werkdagen na bestelling contact op met de zakelijke klant.

E-commerce team
Afgelopen maand werd bekend dat Makro haast maakt met de vorming van een e-commerce team voor de Nederlandse markt. Uit de vacaturetekst: ‘Vanaf januari 2012 kan de klant van Makro – de ondernemer – producten bestellen in een state-of-the-art online wereld’. De huidige webwinkelomgeving mag dat predicaat niet dragen, dus zal Makro de komende tijd naar verwachting nog veel aanpassingen doen aan de site.

Kerstpakketen en dagdeals
Makro is al jaren op de Nederlandse actief als online verkoper van kerstpakketten. Sinds de zomer van vorig jaar houdt de groothandel hier met Makrodagdeal.nl een b2b-aanbiedingensite in de lucht.