Twinkle | Digital Commerce

Deliverymatch biedt shopper bezorgkeus bij checkout

2017-11-11
276183
  • 1:16

DeliveryMatch heeft een plug-in voor Magento ontwikkeld, waarmee webwinkeliers afleveropties kunnen bieden aan kopers. Kabeldirect.nl, dat gebruik maakt van vervoerders PostNL en Dynalogic, is de eerste webwinkel die de plug-in heeft geïnstalleerd.

DeliveryMatch heeft koppelingen met meer dan 350 pakketaanbieders, waaronder behalve de genoemde partijen onder meer Selektvracht, DPD, UPS, GLS, FedEx en Kiala. Webshopeigenaren kunnen zelf bepalen welke afleveropties aan klanten worden geboden. Het systeem houdt bij het voorschotelen van de opties in concrete gevallen rekening met de inhoud van het winkelmandje en het afleveradres; sommige van de vervoerders waar webwinkels mee samenwerken bezorgen bijvoorbeeld geen hele grote pakketten of niet in bepaalde regio’s.

Kabeldirect.nl
Onderstaande afbeelding laat zien hoe een koper bij Kabeldirect.nl kan kiezen van wie en wanneer hij een product wil ontvangen:



Klant aan zet
Volgens Nando van Essen van DeliveryMatch zit de bijzonderheid van de plug-in hem erin dat de klant aan zet is: ‘Hij kan bij checkout kiezen voor bezorging, zoals hij dat ook bij betaling kan doen. Je kunt als klant voortaan dus kiezen voor een service level. Grotere webwinkels bieden ook al meerdere verzendopties aan, maar wij maken dat breed beschikbaar, tegen lage kosten en met honderden vervoerders aan de achterkant.'

Markt
DeliveryMatch wil op korte termijn voor meer populaire webshoppakketen plug-ins ontwikkelen. Gevraagd naar het martkpotentieel zegt Van Essen: ‘2 tot 5 procent van de webshops denk ik, over een jaar of drie.’