Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent gratis bibliotheek voor Kindle-abonnees

2017-05-27
180101
  • 0:49

The Wall Street Journal meldt vanochtend dat Amazon is begonnen met het uitlenen van digitale boeken. Alleen Amerikanen met e-reader Kindle én een abonnement op Amazon's bezorgservice Prime kunnen voortaan maximaal één boek per maand lenen.

Het assortiment bestaat uit iets meer dan vijfduizend boeken, waaronder een honderdtal bestsellers. Titiels van de zes grootste Amerikaanse uitgevers ontbreken op de lijst, aldus The Wall Street Journal, dat in september voor het eerst schreef over de uitleenplannen van Amazon met boeken. De grote uitgevers zouden vrezen dat hun inkomstenstroom opdroogt en dat hun relatie met bestaande afnemers onder druk komt te staan.

Kindle Owners’ Lending Library
De Kindle Owners’ Lending Library is een uitbreiding van Amazon Prime. Amerikaanse abonnees van de bezorgdienst, die jaarlijks 79 dollar betalen, hebben sinds februari al toegang tot Amazon Instant Video.