Twinkle | Digital Commerce

Google gaat muziek verkopen via Google Music

2017-05-27
448316
  • [nieuws]
  • 1:09

Google begint binnenkort met de verkoop van muziekdownloads in Google Music. De muziekdienst van Google is sinds een half jaar live in de Verenigde Staten, maar biedt tot op heden alleen de optie eigen muziek centraal op te slaan en op verschillende apparaten te beluisteren.

The Wall Street Journal schreef in juni vorig jaar voor het eerst over de muzikale plannen van Google. Volgens de krant zou een downloadwinkel een tussenstap zijn in de richting van een cloud-gebaseerde abonneedienst die draait op Google’s besturingssysteem Android.

Twist
Het ging andersom: Google Music werd dit voorjaar in de VS gelanceerd als cloud-dienst, nog zonder de mogelijkheid om nummers aan te schaffen. Die optie wordt binnenkort toegevoegd, liet Android-topman Andy Rubin deze week weten op de AsiaD conferentie. 'It will have a little twist – it will have a little Google in it', zei hij op het podium in Hong Kong.

Licentieovereenkomsten
Volgens Rubin zal Google Music geen downloadwinkel worden waarin ‘alleen maar nummers voor 99 dollarcent worden verkocht’, trok hij de vergelijking met iTunes van concurrent Apple. Op dit moment voert Google afrondende gesprekken met platenmaatschappijen om licentieovereenkomsten te sluiten.

Techzine meldt dat Google Music nog dit jaar ook in Europa gelanceerd zal worden.