Twinkle | Digital Commerce

Fantasy Shopper slijt virtuele kleding van grote Britse webwinkels

2017-05-27
290213
  • 1:06

Fantasy Shopper biedt Britten een nieuwe manier om hun kledingkast te vullen online. Op de site worden digitale reproducties van echte fashion items verhandeld, die met één klik direct in de achterliggende webwinkel kunnen worden besteld.

Fantasy Shopper (bèta) is een social shopping game waar fashionista’s de nieuwste items van bekende modelabels kunnen ontdekken. Met Fantasy pounds kunnen ze de items aanschaffen, in hun virtuele kledingkast hangen en outfits componeren, waar ze anderen vervolgens op kunnen attenderen.

Fashionista kudo’s
Fantasy Shopper is voorzien van tal van spelelementen die gebruikers moeten aanzetten dieper in de collecties van retailers te duiken en positieve ervaringen te delen. Ze kunnen zogenoemde PayDays sparen om meer te kunnen spenderen en ‘fashionista kudo’s’ ontvangen als waardering voor hun sociale winkelgedrag. Look out fashion addicts, this is seriously addictive’, waarschuwt  Techcrunch.Affiliatekoppelingen
Volgens het weblog worden bij de start meer dan honderdduizend virtuele items van veertig verschillende retailers aangeboden, waaronder kleding, accessoires en sportartikelen. Fantasy Shopper zelf spreekt over meer dan driehonderd real shops. Affiliatekoppelingen met webwinkels achter de getoonde producten moeten geld in het laatje brengen bij de startup, die vooralsnog alleen in de UK opereert.