Twinkle | Digital Commerce

Postorderbedrijf Garant-o-Matic gaat reizen verkopen

2017-11-08
387134
  • 1:17

Garant-o-Matic, dat jaarlijks 450.000 pakjes verstuurt aan met name oudere Nederlanders, is begonnen met de verkoop van reizen. De postorderaar biedt het aanbod van touroperators als Corendon, Floow Travel en Van Nood op dit moment alleen nog via brochures aan.

Garant-o-Matic, aanbieder van ‘vele duizenden handige huishoudelijke en gezondheidsartikelen’, gaf in het verleden al reizen weg als promotie bij andere artikelen. Dat sloeg volgens directeur-eigenaar Peter de Nooijer zo goed aan dat het bedrijf nu ook reizen in zijn portfolio opneemt. Onlangs is de eerste brochure uitgestuurd naar het klantenbestand van de postorderaar.

90 procent omzet uit catalogus
De reizen zullen volgens De Nooijer begin volgend jaar ook te koop komen op de site van Garant-o-Matic, dat is gevestigd in het Brabantse Gilze. Maar de directeur verwacht vooral veel van de verkoop uit gidsen. Tegen Twinkle zegt hij: ‘Wij zijn van oudsher een mailorderbedrijf. Hoewel al onze artikelen ook online te bestellen zijn, komt 90 procent van onze omzet binnen via telefonistes. Dat heeft alles met onze oudere doelgroep te maken, want ik weet dat het bij veel andere bedrijven andersom is.’

Kerst in Keulen
Na Lidl is Garant-o-Matic het tweede branchevreemde bedrijf in korte tijd dat geld denkt te kunnen verdienen als reisaanbieder. Dat moet onder meer gebeuren met tours naar Parijs, busreizen voor een kerst in Keulen en trips naar concerten van Andrie Rieu, zo schetst De Nooijer een idee van Garant-o-Matic’s reisaanbod.