Twinkle | Digital Commerce

'Amazon plaatst afhaalkluisjes in winkels'

2017-05-27
180101
  • 1:20

Amazon begint mogelijk deze week al met het bieden van een afhaaloptie voor bestelde producten. Verschillende Amerikaanse media melden dat Amazon voor de in-store pickups een deal heeft gesloten met 7-Eleven, een keten van gemakswinkels.

The Washington Post schreef gisteren over het nieuws dat The Daily eerder naar buiten bracht. De 'iPad-krant' van Rupert Murdoch baseerde het artikel op een anonieme betrokkene.

Op de vloer van een 7-Eleven winkel in Seattle, de thuisbasis van Amazon, vond weblog GeekWire vervolgens inderdaad een kluisjeswand. Het winkelpersoneel verwees voor verder commentaar naar Amazon, dat zich hult in stilzwijgen. Wel gaf het personeel te kennen dat de kluisjes aanstaande vrijdag voor het eerst zullen worden gebruikt.

Unieke code
Amazon, dat eerder pionierde met bezorgabonnementen onder de naam Amazon Prime, zou volgens de bron van The Daily willen kijken of een afhaaloptie uitkomst biedt aan shoppers. Via e-mail krijgt een besteller te weten dat hij zijn pakje kan ophalen, met gebruikmaking van een unieke (bar)code.

Bij succes zou de nog altijd flink groeiende en grootse webwinkelier ter wereld kluisjeswanden overwegen voor alle ruim achtduizend Amerikaanse vestigingen van 7-Eleven. De afhaalautomaten doen denken aan de Packstations die DHL eerder onder meer bij Aldi posteerde in Duitsland.

Big in Japan
7-Eleven is één van de grootste winkelketens ter wereld en behalve in de VS ook in een groot aantal andere landen actief. Het bedrijf is in Japanse handen. In het land van de rijzende zon, waar Amazon al enige ervaring heeft met afhalen, heeft de gemaksketen een kleine dertienduizend winkels.