Twinkle | Digital Commerce

Service app voor Electronic Partner

2017-11-08
180101
  • 1:39

ElectronicPartner introduceert een app, EP:Winkel. Net als bij de website staat het geven van advies bij de EP:-app centraal. Dit is in lijn met de vernieuwde positionering die de retailorganisatie in 2010 voor de EP:Formule inzette. EP: is naar eigen zeggen de eerste in de Nederlandse consumentenelektronica-branche met een dergelijke app. 

De app van EP: loodst de consument door middel van een adviesmodule naar de voor hem of haar beste oplossing op consumentenelektronicagebied. Na het doorlopen van de adviesmodule in de app krijgt de consument een productaanbod dat voldoet aan zijn wensen. De retailorganisatie wil hiermee onzekerheid bij de consument wegnemen. De app bevat ook de zogeheten EP:Edia met uitleg van veel gebruikte elektronicatermen.'Bij EP: zijn we pas tevreden als de klant dat is', zegt Evert Meeuwissen, directeur ElectronicPartner Nederland. 'Die tevredenheid garanderen we onder meer door het bieden van A-merken, maar ook door het reduceren van onzekerheid in het aankoopproces door het geven van passend advies. Dat doen onze zelfstandige ondernemers in de winkels. Online voorziet de website in deze belofte. Met de app is de informatie echter ook nog eens overal en te allen tijde beschikbaar en sluit daarom naadloos op onze filosofie aan.'ElectronicPartner opende afgelopen mei een webwinkel voor zijn formule EP:. De bestellingen en de daarbij behorende omzet komen binnen bij zelfstandige winkeliers. Webshoppers op Ep.nl zijn verplicht voor aankoop een account aan te maken én een EP:-winkelier in de buurt te selecteren. Die ondernemer komt producten bezorgen en waar nodig installeren, op een moment dat het de klant uitkomt. Als alternatief kan de webkoper een afspraak inplannen voor het afhalen van zijn order. Hij kan ervoor kiezen de producten dan ook pas af te rekenen.

ElectronicPartner levert aangesloten zelfstandige detaillisten diensten op het gebied van inkoop, financiën, distributie, marketing, opleiding en training, automatisering en marktonderzoek. Het bedrijf heeft circa 550 winkels in Nederland en in totaal ongeveer vijfduizend vestigingen in Europa.