Twinkle | Digital Commerce

Magento nu helemaal van eBay

2017-05-27
180101
  • 1:28

Magento komt voor 100 procent in handen van eBay, dat al een belang van 49 procent had in het open source e-commerce platform. Magento zal worden geïntegreerd in eBay's nieuwe platform X.Commerce, maar ook stand alone blijven bestaan.

EBay, groot geworden als handelssite, manifesteert zich steeds meer als partner van retailers bij de bouw van online verkoopkanalen. De aankoop van Magento - financiële details zijn niet bekend gemaakt - volgt op die van GSI Commerce eerder dit jaar. Bij die acquisitie repte CEO John Donahoe over de technische knowhow én de contacten van de overnameprooi, die diensten levert aan bijna alle grote Amerikaanse online retailers.

Tienduizenden webverkopers
Met de aankoop van Magento haalt eBay opnieuw kennis en contacten in huis; wereldwijd werken tienduizenden webverkopers met het open source platform. Bekende merken als Samsung, Ford, Nespresso en Goodyear maken gebruik van Magento's 'enterprise level solutions', kleinere spelers van de 'solutions for emerging business' die Magento in huis heeft.

X.Commerce
Magento zal worden ingepast in het nieuwe X.Commerce project van eBay. Dat moet een ‘geïntregreerd open source platform’ worden, waarover CEO Donahoe in oktober meer details zal onthullen. In een document met frequently asked questions (pdf) maakt Magento zijn klanten duidelijk dat het pakket apart beschikbaar blijft en dat het X.Commerce-project los daarvan zal worden ontwikkeld.

Donahoe in beeld
In onderstaande videoboodschap aan ontwikkelaars geeft John Donahoe tekst en uitleg over de acquisitie van Magento en over eBay's visie op open commerce.

NB: eerder dit jaar zette Twinkle vijf aanbieders van open source e-commerce software op een rij, waaronder Magento. U kunt het artikel hier lezen.