Twinkle | Digital Commerce

Zolderkamerterroristes

2017-05-26
180101

U kent ze wel. Verdreven naar zolder door stinkende luiers of een midlifecrisis. Jongelui die uw handeltje verstieren door in de avonduren uw goedbewaarde geheim te kopiëren. Zonder enige gêne en nog erger, tegen dumpprijzen willen ze onder uw duiven schieten op zoek naar een paar grijpstuivers.

Als regelmatige bezoeker van online vakbeurzen herkent u ze van grote afstand. Een grote shopper over de schouder, mobiele verbinding met de oppas thuis, wallen onder de ogen van de doorwaakte nachten, stinkend naar Zwitsal luierdoekjes en vergezeld door een beste vriendin. Bij lezingen dringen ze voor en stellen ze de slimme vragen. Voor 500 euro kopen ze een webshop à la Wehkamp.nl en over social media kan niemand ze meer wat vertellen.

Claudia als lichtend voorbeeld
Uren, dagen en weken brachten ze door op Marktplaats.nl en door de wol geverfd door de verkoop van de Maxi-Cosi, Stokke Tripp Trapp en de complete kinderkamer, zijn ze nu klaar voor het grote werk. Met Claudia als lichtend voorbeeld, een businessplan van 48 kantjes, een eigen werkplek op zolder en een bankkrediet van 2.500 euro is het succes binnen handbereik.

Van de gemeente hebben ze niets te duchten, er staat geen voorraad fietsen onder de carport geparkeerd. De vriend van het buurmeisje draait zijn hand niet om voor een iDeal-implementatie. De Adwords tutorial is doorgespit en het 50 euro gratis advertentiebudget is geïncasseerd. De offertes van drie concurrerende pakketvervoerders liggen in de bovenla en bij de Dozenhal is een testorder geplaatst.

Met nog twee maanden voordat de webshop live gaat is er nog tijd genoeg om de Belastingdienst uit te nodigen voor een oriënterend gesprek, te informeren naar het proeflidmaatschap van Thuiswinkel.org, een betaalbare accountant te zoeken en een passend boekhoudprogramma te kiezen.

De moeders op het schoolplein zijn stuk voor stuk jaloers, opa en oma stralen van trots bij zoveel doorzettingsvermogen, manlief weet dat het seksleven op den duur vanzelf goed komt en de kinderen zullen later begrijpen dat het ook in hun belang was.

Klamme handen
En toch knaagt er iets. Een onbestemd gevoel dat zegt dat er toch iets ontbreekt om het de grote jongens écht lastig te maken. Een vraag die zorgt voor doorwoelde nachten en klamme handen: Wat zal ik toch eens gaan verkopen?