Twinkle | Digital Commerce

Nieuw keurmerk voor online-klusbranche

2017-05-27
180101
  • 0:53

Online-Nederland is weer een keurmerk rijker. Ditmaal betreft het een keurmerk voor klusbedrijven, genaamd Kluskleur. Een initiatief van Kluswebsite.nl, onderdeel van Sanoma Uitgevers, in samenwerking met het onafhankelijke certificatie-instituut IKOB-BKB.

Kluswebsite.nl wil met dit nieuwe keurmerk zekerheid bieden binnen het groeiende aantal online-klusmarktplaatsen. Bedrijven die bij de online-handelsplaats voor klussen zijn aangesloten, hebben de mogelijkheid dit keurmerk aan te vragen. IKOB-BKB (Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw) beoordeelt of een onderneming het keurmerk mag voeren. Deze toetsing bestaat uit offertebeoordelingen, periodieke bedrijfscontroles en steekproeven op geleverd werk. Een bedrijf wordt minimaal drie keer per jaar gecontroleerd.

Kluswebsite.nl voerde al eerder controles uit bij zijn aangesloten bedrijven, maar kende daarbij nog geen keurmerk toe. Deze eerdere controles waren gebaseerd op steekproefsgewijze kwaliteitschecks, gecontroleerde reviews en een samenwerking met Bedrijfstoetsing.nl. ‘Met het keurmerk Kluskeur bieden we de consument optimale zekerheid en inzicht’, aldus Jan van ’t Klooster, manager Kluswebsite bij Sanoma Media, in een persbericht.