Twinkle | Digital Commerce

Alleenstaande moeder bundelt webshops in Teitloos.nl

2017-05-27
385168
  • 1:52

Vanuit een uitkeringssituatie startte Maris Maria Renne in april vorig jaar met Zoetiteit.nl en Sushiteit.nl. Daarna volgde de opening van nog enkele webwinkels. Sinds kort zijn de shops samengebracht in één digitaal warenhuis: Teitloos.nl.

Renne, die al voor de millenniumwisseling bezig was met online-verkoop en later werkte in e-commerce functies bij bedrijven, overtuigde het UWV met de plannen voor een eigen onderneming. Ze kreeg zes maanden ‘sollicitatievrij’ om te bouwen aan Zoetiteit.nl en Sushiteit.nl. Toen ze een investering lospeuterde bij een bank kon ze definitief voor zichzelf beginnen.

Cupcakes
Tegenwoordig verdient de alleenstaande moeder haar brood met voornamelijk cadeau-artikelen. Aan de basis daarvan ligt een goed plan, zegt ze: ‘Het moest slagen, want het was óf dit óf de bijstand voor me. De thema’s zijn de crux. Met Zoetiteit.nl speelde ik al snel in op de trend van cupcakes, maar ik heb de ruimte om op andere trends in te haken. Ik verkoop producten in categorieën die relevant blijven. En mensen zijn nu eenmaal ieder jaar jarig.’

Koude kermis
Renne, die vandaag in Het Financieele Dagblad staat, hoort om zich heen verhalen over startende webwinkeliers die het minder goed gaat: ‘Vooral vrouwen met kinderen denken nogal eens makkelijk over het exploiteren van een webwinkel. Ze zien het als leuke bijverdienste, maar komen van een koude kermis thuis. Het vergt veel arbeid en creativiteit om bezoek te trekken en te blijven trekken.’

Teitloos.nl
In de afgelopen week zijn de verschillende webwinkels van Renne samengebracht op Teitloos.nl, dat net als de afzonderlijke shops draait op open source software van DotNetNuke. De samenvoeging vergroot de winkelervaring voor klanten en vergemakkelijkt de backoffice voor Renne.

De webwinkeliers brengt de werkzaamheden aan haar webshops prominent in beeld op Teitloos.nl:Schoonmaakfase
Te zien is dat Renne inmiddels in de derde fase is aanbeland, die van de schoonmaak: ‘Alles moet op de juiste plek komen te staan, vindbaar zijn en logisch werken. In de laatste fase wil ik de boel gaan decoreren, dus een hele mooie lay-out aanbrengen et cetera. Of dat met dezelfde software gaat gebeuren weet ik nog niet.’

Teitloos.nl wordt op 1 juni officieel geopend. Renne verwacht dit jaar minimaal veertigduizend euro om te zetten met de site. ‘Dat moet snel meer worden.'