Twinkle | Digital Commerce

'M-commerce geen halszaak voor online-verkopers'

2017-05-27
180132
  • 1:48

Mobile commerce mag dan veelbesproken zijn, nog altijd maakt driekwart van de Amerikaanse online-verkopers geen gebruik van mobiel. Rich media features en user generated content wonnen het afgelopen jaar meer aan populariteit bij webwinkeliers.

Dat blijkt uit de E-commerce Outlook 2011 van Multichannel Merchant. Het rapport over de gedragingen en verwachtingen van online-retailers, gebaseerd op de antwoorden van 597 respondenten, is net verschenen.

Van de respondenten gaf 74,1 procent te kennen niet aan m-commerce te doen (tegenover 79,4 procent een jaar eerder). Zij die dat wel doen beschikken vooral over mobiele applicaties of ze adverteren via mobiel:
 



Rich media features
Steeds minder bedrijven (26,2 procent versus 38,1 procent vorig jaar) geven aan geen gebruik te maken van rich media features, waarvan video’s en alternatieve perspectieven bij producten de populairste zijn.



User generated content
Ook het aantal webwinkeliers dat geen user generated content aanbiedt op zijn site is flink afgenomen, van 27,6 procent vorig jaar tot 20,8 procent nu. Vooral reviews en ratings wonnen afgelopen jaar flink terrein:



Wensen
Gevraagd naar functionaliteit die respondenten graag binnen een jaar toevoegen wijst een meerderheid op extra social media tools. Ook triggered e-mails en video staan hoog op het verlanglijstje:



Minder tevreden
Opvallend is dat de tevredenheid over de inzet van social media is afgenomen:



E-mail meest waardevol
Good old e-mail, zo blijkt uit de enquête, wordt beschouwd als de meest waardevolle van alle strategische middelen die webwinkeliers tot hun beschikking hebben:



Tweederde wil redesign
Net als vorig jaar zegt niet minder dan tweederde van de online-verkopers binnen een jaar met een redesign te komen. Dat suggereert dat webwinkeliers hun shop elke anderhalf jaar een opknapbeurt geven. Het kan ook zo zijn dat een deel van de zelfbenoemde redesigners de plannen afgelopen jaar niet heeft kunnen uitvoeren en op dit jaar hopen.

U kunt de Outlook 2011 van Multichannel Merchant, waarin nog veel meer informatie is te vinden, downloaden via onderstaande link:


Size: 1.0M bytes Modified: 2 June 2016, 10:16