Twinkle | Digital Commerce

Alex Bloemendal over mobiel betalen met iDeal bij Bol.com

2017-10-05
180101
  • 1:18

Blue Shots TV was afgelopen week aanwezig op de Mobile Convention 2011. Medeoprichter en presentator Ronnie Overgoor sprak er met Alex Bloemendal van Bol.com. De online-retailer maakte op de conventie bekend een mobiele betaalproef te starten met iDeal.

Daartoe haakt Bol.com aan bij de Rabobank, die begin maart op het Online Betaal Congres een test met mobiel iDeal aankondigde. Currence liet daarop aan Twinkle weten meer heil te zien in mobiel iDeal via de browser, dat in 2012 beschikbaar zou moeten komen voor alle bij iDeal aangesloten banken.

Handschoen oppakken
Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, schreef dezelfde dag dat webwinkeliers 'geen drie jaar willen wachten op mobiel betalen'. Bol.com is één van de webwinkeliers die samen met Rabobank de handschoen oppakt. Alex Bloemendal, manager front-end services bij Bol.com, legt Overgoor in onderstaande video uit hoe de mobiele betaalproef met iDeal - zonder kaartlezer - eruit gaat zien.

Proof of concept
Rabobank doet overigens geen mededelingen over (andere) webwinkels die participeren in de test met mobiele iDeal-betalingen. De bank wil onderzoeken hoe de proof of concept uitpakt en daarna pas zelf met informatie naar buiten komen.

Bron video: Blueshots.tv