Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl bundelt zakelijke diensten in Markplaats Zakelijk

2017-05-27
180101
  • 1:00

Marktplaats.nl heeft Marktplaats Zakelijk geïntroduceerd, een online-platform voor adverteerders en professionele verkopers. Voortaan kunnen webwinkeliers voor informatie terecht op het nieuwe platform van de handelssite.

Martplaats.nl benadrukt al enige tijd dat consumenten behalve voor gebruikte producten ook op de site terecht kunnen voor nieuwe producten. Die boodschap wordt ook uitgedragen in de televisiecommercials die de eBay-dochter momenteel op de buis brengt.

Onderzoek
Vier op de tien Marktplaats-bezoekers zou al naar nieuwe producten producten zoeken op de site, waarop jaarlijks voor miljarden euro’s aan goederen en diensten wordt verhandeld. Marktplaats.nl bracht vorige week de resultaten naar buiten van een onderzoek dat werd uitgevoerd door Blauw Research. Daaruit kwam, kort voor het nieuws van vandaag, naar voren dat 6 procent van de totale omzet van het mkb in ons land is toe te schrijven aan handel op of via Marktplaats.

Groeiende groep
De zakelijke dienstverlening van de handelssite verandert inhoudelijk overigens niet met de komst van Marktplaats Zakelijk. Volgens Olivier van Duijn, directeur core business van Marktplaats.nl, is het bedrijf met het nieuwe label ‘nog beter’ in staat om de snel groeiende groep zakelijke aanbieders te bedienen.

Bron: Adformatie