Twinkle | Digital Commerce

Gratis films kijken bij bezorgabonnement Amazon Prime

2017-11-11
650299
  • 0:54

Amazon biedt abonnees op zijn bezorgservice Prime voortaan gratis toegang tot Amazon Instant Video, een streaming kijkservice met vijfduizend films en tv-shows. De koppeling helpt Amazon in de concurrentiestrijd met Netflix.

Amazon Prime kost 79,99 dollar per jaar. Daarvoor kopen shoppers bezorging van bestellingen op Amazon - binnen twee dagen - af. Techcrunch rekent voor dat dit neerkomt op 6,66 dollar per maand, minder dan de 7,99 dollar die online-videotheek Netflix maandelijks aan abonnementskosten rekent.

Alternatief
Volgens het Amerikaanse weblog kan Amazon Instant Video op termijn uitgroeien tot een goed alternatief voor Netflix. De kijkdienst van Amazon wordt inmiddels ondersteund door HDTV’s van Samsung, Panasonic en Vizio en door Roku, TiVo, Google TV en veel Blu-ray spelers. Op een aantal van deze platforms is de gratis content voor Prime-abonnees nog niet te zien, maar dat zal volgens Techcrunch binnenkort veranderen.

Lovefilm
Amazon ziet brood in online-video, getuige ook de overname van ‘de Europese Netflix’ Lovefilm vorige maand.