Twinkle | Digital Commerce

Toshiba staakt ontwikkeling HD-DVD-producten

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:07

Toshiba stopt met de ontwikkeling, productie en marketing van HD DVD-spelers en -recorders. Dat heeft het Japanse bedrijf dinsdag officieel bevestigd. De strijd tussen de nieuwe dvd-standaarden Blu-ray en HD-DVD lijkt daardoor gewonnen te worden door Blu-ray.

De geruchten dat Toshiba zijn ondersteuning van de HD DVD-formaat zou staken, deden al enkele dagen de ronde. Vandaag heeft Toshiba een officiële verklaring uitgebracht waarin staat dat het bedrijf zijn strategie heeft aangepast. 'Het besluit is genomen na enkele grote veranderingen in de markt', stelt het bedrijf. Naar verluidt deed de recente aankondiging van de Amerikaanse winkelketen Wal-Mart dat het gaat stoppen met de verkoop van films op HD-DVD-schijfjes, de emmer overlopen bij Toshiba.

Toshiba zal het transport van HD-DVD-spelers en -recorders naar winkels uiterlijk eind maart staken. Ook de productie van andere producten die gebaseerd zijn op deze standaard, worden binnen een maand tijd gestaakt. Consumenten die al HD-DVD-producten bezitten, kunnen nog wel rekenen op ondersteuning van Toshiba.

De mededeling van Toshiba is opmerkelijk omdat het elektronicabedrijf één van de initiatiefnemers is geweest achter deze dvd-standaard. HD-DVD is op de markt gebracht door Toshiba, NEC, Intel en Microsoft. Op een HD-DVD-schijf kan maximaal 15 GB aan data worden opgeslagen. Op de tegenhanger, Blu-ray, kan ongeveer 25 GB aan informatie worden opgeslagen.