Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com komt naar Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Vente-privee.com, de pionier onder de besloten shopping communities, wil in 2011 zijn entree maken in Nederland. Mogelijk begint het bedrijf dit kwartaal al met de verkoop in ons land. Of hier ook een fysieke vestiging komt, is onbekend.

Dat Vente-privee.com dit jaar naar Nederland wil, staat in een eigen bericht over de omzet van het internetbedrijf. De inkomsten kwamen vorig jaar uit op 969 miljoen euro, 15 procent meer dan in 2009. Dat is mede te danken aan goede resultaten in Groot-Brittannië (+ 114 procent), Italië (+ 64 procent), Spanje (+ 34 procent) en Duitsland (+ 33 procent). Het gros van de omzet werd in thuisland Frankrijk geboekt: 795 miljoen euro, 11 procent meer dan in 2009.

Fysieke vestiging
Vente-privee.com begon afgelopen november vanuit Frankrijk met de verkoop in België, maar het bedient onze zuiderburen slechts nog in de Franse taal. Dat zal veranderen als het bedrijf ook aan Nederlanders gaat verkopen. Het is denkbaar dat Vente-privee.com in ons land een nieuwe fysieke vestiging opent, maar bestellingen zouden ook vanuit Duitsland kunnen worden beleverd. Dat liet medeoprichter Xavier Court eerder al doorschemeren.

Vente-exclusive.com en Shopvip.com
Court en consorten gaan het binnenkort ook in ons land opnemen tegen het Belgische Vente-exclusive.com. Dat haalde de helft van de omzet van circa 20 miljoen euro afgelopen jaar uit Nederland volgens COO Lex Groenenberg. Shopvip.com, dat ook in België verkoopt en onlangs flash sales naar mobiel bracht, is de bekendste andere besloten shopsite van ons land. Amazon mengde zich ook al in de strijd om de prijsbewuste Hollandse fashionista, met de overname van het Spaanse BuyVIP.

Dit kwartaal
Een Franse nieuwsbron die refereert aan persbureau AFP, meldt dat Vente-privee.com dit kwartaal al wil starten met de verkoop in Nederland. Vente-privee.com biedt daarover geen uitsluitsel in de eigen communicatie.