Twinkle | Digital Commerce

EBay piekt mobiel en koopt lokale zoeksite Milo

2017-11-09
180101
  • 1:14

Cyber Monday was een eclatant mobiel succes voor eBay. Het mobiele kanaal was goed voor 146 procent meer omzet dan vorig jaar. Gister werd bekend dat eBay eigenaar wordt van Milo, een bedrijf dat lokale winkelvoorraden doorzoekbaar maakt.

Hoeveel mobiele omzet eBay in Amerika boekte op de historische Cyber Monday, maakt het bedrijf niet bekend. Duidelijk is wel dat de 146 procent omzetgroei past in het totale mobiele verkoopbeeld. EBay liet doorschemeren dat de mobiele sales dit jaar zullen uitkomen op ruim 1,6 miljard dollar, tegenover 600 miljoen vorig jaar. Bezitters van een iPhone namen de afgelopen dagen het leeuwendeel van de mobiele omzet voor hun rekening, weet Internet Retailer.

Realtime voorraden en prijzen
Het mobiele kanaal kan alleen maar aan aantrekkelijkheid winnen als de techniek van overnameprooi Milo op eBay’s platform wordt geïntegreerd. Dat is dan ook de bedoeling, aldus eBay in een persbericht over de overname. Milo, waar Twinkle al eens over schreef, brengt realtime voorraden en prijzen van fysieke winkeliers in beeld.

RedLaser
Milo’s actuele schapinformatie van vijftigduizend winkels in alle staten van de VS wordt straks ook op eBay beschikbaar gemaakt, online en mobiel. EBay wil de informatie onder meer koppelen aan de barcodescanner in de overgenomen iPhone-applicatie RedLaser. Shoppers kunnen straks een barcode scannen en zien dat hetzelfde product bijvoorbeeld twee straten verder voor minder geld in de schappen ligt.