Twinkle | Digital Commerce

Privatelabeltrader.com krijgt veilingoptie

2017-05-27
180101
  • 1:38

Privatelabeltrader.com, een online-marktplaats voor leveranciers en inkopers van huismerken, gaat binnenkort verder met een vernieuwde website. Nieuw element daarop is een veilingmodel: fabrikanten kunnen straks bieden op productverzoeken van inkopers.

Dat zegt oprichter Maurice van Vliet van Privatelabeltrader.com tegen Twinkle. Een voorbeeld kan dit verduidelijken: als inkoopcombinatie Superunie, Van Vliets oude werkgever, huismerkbatterijen wil laten produceren voor de supermarkten die het belevert, kan het daarvoor een verzoek doen op Privatelabeltrader.com. Fabrikanten uit de hele werd kunnen straks in openbaarheid bieden om de batterijen te mogen leveren, waar Privatelabeltrader.com nu nog met prijzen werkt die nader overeen moeten worden gekomen.

Veiling versus tenders
Het is dus de inkoper die de veiling op poten zet. Vaker dan dat leveranciers restpartijen zullen leveren, worden de gevraagde producten pas na de veiling in productie genomen. Van Vliet: ‘Bij de veiling gaat het alleen om de prijs. We bieden al tenders aan, waarbij ook de kwaliteit van belang is. Van een product als balsamico-azijn kun je je voorstellen dat er samples worden genomen voor een deal tot stand komt.’

Groeipotentieel
Op dit moment betalen zo’n 450 leveranciers en inkopers uit alle windstreken 375 euro per jaar om toegang te krijgen tot Privatelabeltrader.com. Met de site, nu twee jaar oud, wil Van Vliet inspelen op de internationaal groeiende vraag naar huismerken. De jonge ondernemer (27) ziet vooral veel  groeipotentieel op de Aziatische markt.

Verdienmodel
Van Vliet verdient aan advertenties, lidmaatschapsgelden en commissies die hij opstrijkt bij een match tussen leverancier en inkoper. Behalve aan de vraaggestuurde tenders en (straks) veilingen, biedt Privatelabeltrader.com ook plaats aan fabrikanten om classifieds te plaatsen en restvoorraden aan de man te brengen. Van Vliet, die in de zomer al aangaf meer omzet buiten dan binnen Nederland te halen, vergelijkt zijn site met de Chinese handelssite Alibaba: 'Maar dan alleen voor huismerken en in een erg gecontroleerde omgeving.'

Nieuwe site
Van Vliet stuurde een screenshot mee van het vooraanzicht van de nieuwe site. Dat vindt u hieronder.