Twinkle | Digital Commerce

Zara opent langverwachte webwinkel

2017-11-08
180101

Zara is een jaar na de aankondiging van zijn webwinkel begonnen met online-verkoop in zes Europese landen. Nederland behoort niet tot het rijtje. Volgens het moederbedrijf van het modelabel zijn mobiele bestelapplicaties aanstaande.

De webshop van Zara is live in thuisland Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Portugal. Wanneer Nederlanders online kunnen shoppen bij Zara is nog onbekend. De interieurcollectie van het merk is hier al wel enige tijd te koop, via Zarahome.com.

Multichannel
Zara heeft het multichannel-aspect serieus genomen bij de opzet van zijn online-modewinkel: alle producten uit de winkels worden ook online aangeboden in de genoemde landen, inclusief uitverkoopjes. De artikelen kosten in de webshop net zo veel als in de winkel, waar online-bestellingen gratis kunnen worden afgehaald en geretourneerd. Zara biedt daarnaast de optie kledingstukken gratis thuis op te laten pikken voor retour. De artikelen zullen op milieuvriendelijke wijze worden verpakt, belooft Zara verder.

Facebook en apps
Zara, actief in 76 landen, heeft lang gewacht met de online-verkoop van zijn kledingcollectie. Moedebedrijf Inditex gaf er de voorkeur aan eerst het fysieke winkelnetwerk mondiaal uit te breiden. Ondertussen zat Zara niet stil op sociaal en mobiel terrein. Het fashion label heeft al ruim 4,5 miljoen fans op Facebook en Zara’s iPhone applicatie - hoewel 'pointless' volgens Econsultancy - werd al meer dan twee miljoen keer gedownload. Volgens Inditex komen spoedig mobiele bestelapplicaties voor Zara beschikbaar, onder meer voor de iPhone en de iPad.