Twinkle | Digital Commerce

Interieurafdeling Zara ook online

2017-05-26
175136
  • [nieuws]
  • 1:12

De interieurafdeling van de populaire modeketen Zara, Zara Home, is vanaf oktober ook online. De webshop Zarahome.com gaat dan live. Aankopen worden verstuurd naar dertien Europese landen, waaronder thuisland Spanje, maar ook Groot Brittannië, Nederland en België. Moederbedrijf Inditex zet hiermee de eerste stappen op het gebied van online verkoop. Naast Zara exploiteert het ook de succesvolle kledingketens Massimo Dutti, Bershka en Pull and Bear.

Tot nu toe concentreerde het concern zich op de uitbreiding van het retailnetwerk. Volgens Inditex staat de opening van de Zara Home webshop op zichzelf en zou dit geen voorbode zijn voor meer internetactiviteiten van het concern.

Zara Home opende zijn eerste fysieke winkel in augustus 2003 en rapporteerde over 2006 een omzet van 139 miljoen euro, wat een stijging was van 78 procent vergeleken met het jaar daarvoor. De interieurketen heeft momenteel 174 winkels in 18 landen, waarvan er dit jaar 22 open zijn gegaan. Er zijn twee collecties: Zara Home en de Zara Home Kids. Beiden omvatten klein meubilair, tafel- en bedtextiel en accessoires. In Nederland heeft Zara Home maar één winkel: op de bovenste verdieping van het modefiliaal aan de Kalverstraat in Amsterdam. In België zijn er twee in Antwerpen en één in Brussel.

Bron: Fashion United


Gerelateerde artikelen: