Twinkle | Digital Commerce

Ruelala .com ziet omzet met 100 procent stijgen

2017-05-27
182101
  • [nieuws]
  • 1:13

Ruelala.com heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De besloten Amerikaanse shopsite kwam eind vorig jaar in handen van GSI Commerce, dat ook eigenaar werd van het kwakkelende Smartbargains.com.

Dat schrijft de Amerikaanse website Auctionbyte.com op basis van een research note van Cowen and Company. Het aantal leden van Ruelala.com, sinds 2008 in de lucht, steeg van 1,8 miljoen eind maart tot 2,2 miljoen eind juni.

Retour
Bij de overname van Retail Convergence, dat beide shops exploiteerde, maakte GSI Commerce eind vorig jaar al duidelijk vooral potentie te zien in Ruelala.com. De grotere aanbiedingensite Smartbargains.com was toen al op zijn retour en drukt de totale omzetstijging van het voormalige Retail Convergence: die kwam, de verdubbeling van Ruelala.com ten spijt, uit op slechts 26 procent voor het tweede kwartaal.

Productaanbod
Over 2009 waren Ruelala.com en Smartbargains.com samen goed voor een omzet van 157 miljoen dollar, aldus een schatting van vaktitel Internet Retailer (daarmee nummer 103 in hun Amerikaanse Top 500 Guide). Goldman Sachs voorziet voor dit jaar een totale omzetgroei van 70 tot 100 procent voor de sites, vooral door de verwachte uitbreiding van het productaanbod op Ruelala.com. De zakenbank voorspelt ook dat de voornaamste concurrent Gilt Groupe (nummer 140 in de Top 500 Guide van Internet Retailer) met een zelfde percentage zal groeien.