Twinkle | Digital Commerce

Twitter stapt in e-commerce met 'gouden eieren'

2017-05-27
250250
  • 1:31

Twitter begint met het communiceren van ‘Exclusive Offers’ via zijn @earlybird-account. Iedere paar dagen legt het netwerk een ‘gouden ei’, te beginnen voor Amerikaanse Twitteraars. Buitenlandse deals zitten in het vat, net als thematische en locatiegebaseerde aanbiedingen.

Dat heeft Twitter vannacht laten weten. Geruchten over het nieuwe verdienmodel van Twitter, naast onder meer Promoted Tweets en Promoted Trending Topics, deden al een aantal dagen de ronde.

Community
Via het @earlybird-account gaat Twitter naar eigen zeggen de aandacht vestigen op tijdelijke aanbiedingen, evenementen en sneak-peaks. Het netwerk schrijft in een Q&A:’We partner with select advertisers and retweet offers that they have crafted only for the Twitter community.’

Magic deal
Twitter begint voorzichtig met zijn nieuwe aanbiedingenaccount. Gesproken wordt over het leggen van één gouden ei, iedere paar dagen. In dat ei is ‘the day’s magic deal’ verstopt. Twitter zegt selectief te zijn over de aanbiedingen, die zouden moeten aansluiten bij de community, hoewel die lastig te definiëren valt. Twitteraars worden overigens opgeroepen om suggesties voor aanbiedingen te doen.

Andere markten
Het lijkt erop dat Twitter naast het @earlybird-account andere accounts zal openen om deals te communiceren. Het netwerk laat weten in de eerste fase te focussen op grote internationale merken die actief zijn in de Verenigde Staten. Vervolgens komen ook andere markten aan bod, aldus het netwerk in zijn tekst en uitleg. Daarin laat Twitter verder doorschemeren dat aanbiedingen in specifieke categorieën, mode of muziek bijvoorbeeld, een optie zijn voor de toekomst. Ook location based deals, voor mensen in een bepaalde stad of regio, worden als mogelijkheid genoemd.

Retweet
Inmiddels hebben zich een kleine tienduizend mensen aangemeld voor @earlybird. De tweets die via dat account worden verspreid hebben dezelfde eigenschappen als iedere andere tweet en kunnen dus onder meer worden geretweet.