Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop opent downloadplatform voor games, films en muziek

2017-05-27
180101
  • 1:37

Free Record Shop heeft vandaag een platform gelanceerd waarop games en zogenoemde Timecards voor online-gaming worden verkocht. Later deze zomer wordt het aanbod uitgebreid met digitale muziek en films, die zijn te downloaden of te streamen.

Free Record Shop investeert weer flink in de verkoop van digitale content. De entertainmentketen van Hans Breukhoven was een jaar of vijf geleden een van de eerste online-aanbieders van downloads, maar kon daar toen geen rendabele business case van maken. Internetmarketeer Martijn van Peer zei daarover begin 2008 tegen Twinkle: 'De marges zijn te laag. En het illegale alternatief blijft mensen trekken.’

Tegenwerking
Volgens Uriël Ballast, die betrokken is bij de opening van het nieuwe digitale platform, is de tijd nu wel rijp voor downloads. Volgens hem is het belangrijk dat er minder tegenwerking is vanuit de industrie en dat Free Record Shop nu gebruik kan maken van standaarden. ‘We gaan niet weer zelf een platform bouwen, wat we vorige keer hebben gedaan.’

Betalen met iDeal
Digital Distribution leverde de technologie waarop het nieuwe games-platform van Free Record Shop draait. Betalen voor de digitale content kan behalve met creditcard ook met iDeal. Ballast: ‘Dat onderscheidt ons van de meeste andere gamesaanbieders. We gelden bovendien als een vertrouwde Nederlandse partij, met winkels op de hoek.’

Of de digitale muziek en films straks via het platform van Digital Distribution worden aangeboden, laat Ballast in het midden. Die groepen zullen naar verwachting eind augustus online te koop komen, als download of als stream voor eenmalig gebruik.

EA, Sega, Ubisoft
Free Record Shop sloot voor het digitale games-aanbod deals met bedrijven als EA, Sega, Ubisoft, THQ, Codemasters en Iceberg interactive. Het aanbod bestaat bij de start vandaag uit 46 titels, maar wordt volgens Ballast nog fors uitgebreid. De Timecards die Free Record Shop online verkoopt, bieden gamers gedurende een afgebakende periode toegang tot een bepaalde game. Ze ontvangen daartoe na aankoop een toegangscode via de mail.