Twinkle | Digital Commerce

Amazon koopt dagaanbiedingensite Woot.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:26

Amazon wordt voor een onbekend bedrag eigenaar van Woot, pionier op het gebied van dagaanbiedingen online. Woot.com was vorig jaar goed voor een geschatte omzet van 71,6 miljoen dollar en wil groeien met behulp van de diepe zakken en technische knowhow van Amazon.

Het Amerikaanse Woot biedt iedere dag één product tegen flinke korting aan, zoals het Nederlandse iBood dat in een kleine twintig Europese landen doet. Frappant of niet: vandaag staat Amazons e-reader Kindle in de etalage op Woot.com.

Geeked
CEO Matt Rutledge schrijft in een blog-posting aan zijn personeel dat ze bij Woot (nummer 176 in the Top 500 Guide van Internet Retailer) ‘geeked’ zijn over de mogelijkheden die de overname biedt. ‘Hiermee kunnen we het merk, de cultuur en de business alleen nog maar sterker maken’, aldus Rutledge.

Monsterlijk pseudomenselijk wezen
De CEO vervolgt: ‘Praktisch gezien kun je simpel stellen dat we een persoon toevoegen aan de organisatorische hiërarchie. Toevallig gaat het dan wel om een miljardenbedrijf, dat iedereen kan kopen en verkopen alsof het om kantoormeubilair gaat.’ Rutledge grapt in dat verband over een foto die de komende dagen de ronde zal doen op internet naar aanleiding van de deal. De CEO (links) is daarop afgebeeld als een 'monstrous pseudo-human creation' van Amazon-baas Jeff Bezos (rechts).

Zappos
In de zomer van vorig jaar deed Amazon (omzet in 2009: 24,5 miljard dollar) ook een grote overname. Het kocht Zappos, voor een bedrag van ongeveer 900 miljoen dollar. Zappos-CEO Tony Hsieh deed recentelijk een boekje open over waarom hij zijn webwinkel verkocht. Het artikel met de kop Why I Sold Zappos is te lezen op Inc.com.